Thursday, December 3, 2009

Edited"Setiap klik $0.50?"

Previous post...

Salam,

Kali ni saya ingin berkongsi tentang sumbangan kita terhadap Yahudi dalam membantu mereka untuk menindas dan membunuh saudara kita di Palestin. Sedar atau tidak, kita secara tidak langsung telah menyumbang kepada perbelanjaan untuk peperangan di Gaza terhadap saudara kita sendiri oleh orang Yahudi! Bagaimana? Tak cukupkah boikot kita terhadap produk mereka? Saya sendiri tidak tahu, rangkaian penghubung kenalan, Facebook merupakan salah satu daripada sumber kewangan pihak Yahudi untuk memerangi saudara kita di Palestin hinggalah kawan saya mengingatkan akan hal ini. Jikalau ingin mengetahui lebih lanjut tentang perkara ini, sila layari :

http://nothingville90.blogspot.com/2009/12/facebook-propaganda-yahudi.html#comment-form

Begitu banyak saluran yang di gunakan oleh Yahudi untuk memerangi saudara kita di Palestin, hinggakan kita tidak sedar. Peringatan dari kawan saya ini telah membuat saya berfikir sejenak, apa yang telah saya lakukan untuk membantu saudaraku di Palestin sana? Ujian dan dugaan dunia begitu banyak hinngakan diriku terlupa dan leka akan mengingati Yang Maha Esa. Saya menyedari akan kelemahan diriku ini, langsung tidak mampu melakukan apa-apa untuk membantu saudarku sendiri. Dalam sibuk dengan urusan duniawi, diriku kian hanyut di bawa arus dunia yang tak berkesudahan. Kini, aku sedar diriku sangat lemah dalam mengharungi ujian dari-NYA. "Ujian adalah Tarbiyah dari Allah, apakah kita akan sabar? Ataupun sebaliknya...."

Recent post...

Sebenarnya saya cuma ingin mengajak anda semua berfikir dengan sebaiknya tentang isu yang saya ketengahkan ini. Jadi, untuk mengetahui lebih jelas tentang hal tersebut sila klik pautan berikut :

http://saifulislam.com/?p=6714
 
Selepas saya baca artikel tersebut, ada betul jugak hujah yang Ustaz Hasrizal(penulis blog Saifulislam) ketengahkan. Tapi, terus-terang saya bagi tahu saya sendiri sebenarnya semakin pening bila baca post tu..lol..Walau bagaimanapun, saya kena ada pendirian sendiri tentang hal ini dan masih mencari jawapan yang pasti(tak ada jawapan yang TEPAT di dunia ini melainkan daripada al-Quran dan as-Sunnah). Sebelum mengundur diri, mohan maaf kalau telah membuatkan anda keliru, sama-samalah kita dibuai kekeliruan..huhuhu..

p/s : kalau perasan, saya selalu letak link URL daripada terus 'copy and paste' sesebuah artikel,kan?sebenarnya,(bkn nk bgthu dragonball ada 7 bijik sumanya) saya rasa artikel seseorang itu tak ubah macam hak cipta terpelihara tuan empunya blog/laman sesawang walaupun tak ada pada hakikatnya. tapi, sebagai tanda menghormati tuan empunya blog jadi...

No comments: